Nieuwe Hoofdsponsor 2018 !!!!

Nieuwe Hoofdsponsor 2018 !!!!

 • 27 mei 2018

Hoe mooi is dat wij BOSE als nieuwe hoofdsponsor mogen toevoegen aan onze lijst met sponsoren.

Bose levert  het nieuwste van het nieuwste geluidsapparatuur op de 3e editie van de Haring en meer Party 2018  !!!

 

Finish Profiles Hoofdsponsor

Finish Profiles Hoofdsponsor

 • 22 mei 2018

De Vrienden voor Purmerend zijn daar natuurlijk trots op want met finish profiles hebben we een fantastisch Purmerends bedrijf aan de rij van sponsoren toegevoegd!

Finish Profiles is al ruim 30 jaar de Nederlandse producent voor hoogwaardige dak en gevelbeplating. Er wordt gebruikt gemaakt van hoogwaardig staal en coatings van Tata Steel uit IJmuiden. En dankzij jarenlange ervaring is Finish Profiles in staat om snel en flexibel uw opdrachten uit te voeren.

 

Haring On Tour !!!

Haring on Tour !!!

 • 22 mei 2018

In de week van 11 Juni organiseren de Vrienden voor Purmerend een prachtig nieuw evenement: HARING ON TOUR

Dit evenement houdt in dat wij 6 verzorgingshuizen langs gaan om de bewoners te trakteren op nieuwe haring.

De desbetreffende verzorgingshuizen waar wij langs zullen gaan zijn:

Heel Europa – De Tien  Gemeenten – De Rusthoeve – Novawhere – Jaap van Praag – Molentocht.

Finale Blog; Tongen in Purmerend !!

 • 29 april 2018

Ik heb genoten’ meldde een moeilijk lopende, keurige dame mij na afloop van Tongen in Purmerend. Ze zocht haar jas, die dichterbij was dan ze kon vermoeden: hij hing keurig gedrapeerd over haar rechterarm. De blosjes op haar wangen verraadden het glaasje wit waar zij van had genoten tijdens het verorberen van het visje. En daar stond ze nu, in het voorjaarszonnetje, op de stoep van restaurant Spijkerman. ‘Ik heb genoten’ meldde ze iedereen die het maar wilde horen. Lang wachten bleek niet nodig, want een vrijwilliger nam haar bij de arm en bracht haar naar de klaarstaande auto.

Spijkerman, huh? Jazeker. Niet alleen 8 restaurants op de Koemarkt namen deel aan Tongen in Purmerend. Ook Kriti (tijdelijk gevestigd net over de sluis), Grand Café Heel Europa en dus Spijkerman openden hun deuren voor dit festijn. Want een festijn was het, dat kunnen we wel concluderen. De dankbare mevrouw daar op de stoep bleek niet de enige die het naar haar zin had gehad. Ook andere gasten hadden een lekker avondje gehad. Genoten van optredens, lekker gegeten, nieuwe mensen ontmoet en een bosje tulpen na afloop. Om mee naar huis te nemen.

Gaan dit nog een keer organiseren? Misschien wel. Eerst even op adem komen. We blijven ons overigens als Stichting Vrienden voor Purmerend inzetten voor de oudere inwoner van onze stad. Idee is en blijft om mensen met elkaar in contact te brengen. Hoe? Dat hoort u nog wel. Als afsluiter een goed bedoeld advies: ga meer bij elkaar op de koffie. Het is toch gewoon leuk om nieuwe mensen te ontmoeten! Wij hopen dat u dan na afloop ook zult zeggen: ‘Ik heb genoten’.

 

 

Fantastisch Evenement : Tongen In Purmerend

Fantastisch evenement : Tongen in Purmerend

 • 24 april 2018

Tongen in Purmerend was een groots succes , mogelijk gemaakt door de Vrienden voor Purmerend en met dank aan alle vrijwiligers en  iedereen die heeft meegewerkt aan dit geweldige evenement
Binnenkort kunt u de foto’s  bekijken op de website,  www.stichtingtongeninpurmerend.nl       hier alvast sfeer foto’s genomen in Eterij Effe Anders.

Blog: Tongen in Purmerend (8)

 • 29 maart 2018

23 April komt dichterbij: nog maar een paar weken voordat de honderden tongetjes liggen te pruttelen in de pannen. Het wordt vast een mooie avond. Komt u op eigen gelegenheid naar het aangegeven restaurant of via door ons georganiseerd vervoer: wij ontvangen u graag bij de voordeur. Jas over de stoel, ga maar lekker zitten. Wees welkom, geniet van een leuke avond en neem vooral initiatief. Stel je voor aan die onbekende mevrouw of gezellige mijnheer naast je. Dat levert vast een geanimeerd gesprek op. Over de wijk waar je woont, of over hoe Purmerend is veranderd in de loop der tijd. Om maar eens iets te noemen.

Wij zorgen er dus ook voor dat een groot aantal van onze gasten van huis wordt opgehaald. Dat staat duidelijk beschreven op uw ‘Tongen in Purmerend toegangsbewijs’. Stel nou dat u voor het dagelijks voortbewegen een rollator gebruikt, dan is het uiteraard prima als u dat rollende looprekje meeneemt. Mocht u echter best wel even zonder de rollator kunnen, laat hem dan maar thuis. Dat is makkelijker, want niet alle restaurants zijn in staat om een rollatorparkeerplaats in te richten, simpelweg omdat de ruimte daarvoor ontbreekt. U wordt overigens vlakbij het restaurant afgezet en geholpen bij betreden van het etablissement, mocht de stabiliteit u even in de steek laten. Bent u helaas aan een rolstoel gekluisterd en heeft u dat nog niet aan ons doorgegeven, bel mij dan even op, is het advies. Ook als u niet door ons wordt opgehaald en thuisgebracht. Wij kunnen dan controleren of er voldoende maatregelen zijn genomen om u te ontvangen.

En zo gaan we richting het eerste Tongen in Purmerend diner. Een diner voor mensen die het verdienen. Voor mensen die samen Purmerend vormen. Voor u.

Blog: Tongen in Purmerend (7)

 • 14 maart 2018

Schermafbeelding 2018-01-09 om 22.27.13

Zo’n diner is natuurlijk geen sinecure. Daar komt best veel bij kijken. En daarbij gaat het niet alleen over restaurants en vervoerders, maar zeker ook over sponsoren. Bedrijven en instellingen die begrijpen dat zo’n diner belangrijk is. Dat de gasten niet zomaar aan tafel zitten, maar dat er een groter doel wordt nagestreefd: contact leggen met elkaar – nieuwe mensen ontmoeten. Beetje lol in het leven, dat speelt daarbij ook zeker een rol. Sommige van die sponsoren leveren een financiële bijdrage, anderen doen dingen, leveren spullen of zijn er gewoon. Zonder verdere verplichting. En dat is mooi. Alleen dan kan zo’n diner van de grond komen en een succes worden. Zo is daar bijvoorbeeld de locatie Heel Europa; die mooie torenhoge flat die zo bepalend is voor het aangezicht van Weidevenne. Het grand café van Heel Europa is een belangrijke locatie tijdens het TiP-diner op 23 april. Zo’n 60 mensen zullen daar worden ontvangen en dat is best een grote groep. En dan zegt zo’n Rabobank gewoon: dat sponseren wij, want dat vinden wij een goed idee. Wij steunen jullie evenement graag. Hoe top is dat? En zo gaat er een hele vracht sliptongetjes naar de keuken van het grand café Heel Europa en wordt er een onvergetelijk optreden verzorgd door?? Ja, door wie. Dat is nog even een verrassing. Maar ik weet zeker dat onze gasten in Heel Europa die avond gaan genieten. Onze wens is uitgekomen. De artiesten die onze voorkeur hadden zijn beschikbaar en zetten de boel daar ongetwijfeld op zijn kop. En zo is het cirkeltje rond. Zo hebben we er alles aan gedaan om het TiP-diner te laten slagen. Ook voor die mooie locatie in de Weidevenne.

Voorproefje Menu Tongen In Purmerend Bij Sligro !!!

Voorproefje menu Tongen in Purmerend Bij Sligro !!!

 • 5 maart 2018

Vandaag werd bij Sligro het menu voor Tongen in Purmerend besproken. Aanwezig waren Horeca ondernemers en de leden van de Stichting voor Purmerend.

Hier onder alvast een voorproefje voor het menu.

IMG_0858 IMG_0860

2018-03-05-PHOTO-00007235 2018-03-05-PHOTO-00007236 2018-03-05-PHOTO-00007238

Blog: Tongen in Purmerend (6)

 • 1 maart 2018

Schermafbeelding 2018-01-09 om 22.27.13Even een serieuze vraag aan onze TiP-diner gasten: wat weet u nou eigenlijk van de sliptong? Wees nou eerlijk! Ooit in verdiept? Nee dus. Ja, dat hij lekker is, vooral met een ravigotesaus, maar verder? Even een stukje natuurkunde dan. Een sliptong is toevallig niet zomaar een tong onder de tongachtigen. Nee nee. De sliptong is vooral een heel bijzonder visbeestje. Hij heeft iets wat ik ook wel zou willen hebben: ogen in zijn achterhoofd. Lijkt me reuze handig. Kijk het zit zo: de sliptong wordt geboren als een normale vis met ogen aan beide kanten van zijn lichaam. Zo hoort het ook vind ik. Lekker duidelijk. Maar dan komt het: al wanneer hij 1 centimeter lang is ondergaat hij de metamorfose naar platvis. Hij wordt dan ineens een heel andere vis. Dat verwacht je toch niet? Ik wist dat niet. Het linker oogje gaat aan de wandel en verschuift geheel in eigen stijl naar de rechterkant van de sliptong. Beetje in de buurt van oogje 2, dat overigens gewoon is blijven zitten waar het zat. Met deze nieuwe oogopslag kan de vis, beetje half ingegraven in het zand, op voorbij tongende vrouwtjes loeren. Zo kan hij zijn ogen mooi de kost geven, als hij daarvoor de leeftijd heeft uiteraard. Mooi leven heeft zo’n vis eigenlijk wel. En dat gebeurt dus allemaal als hij 1 centimeter groot is. Dan zal dat wandelende oog ook nog niet echt veel om het lijf hebben neem ik aan. Je kunt het nauwelijks zien waarschijnlijk. Maar goed, neemt u een lekker hapje vis op 23 april, wees dan niet verrast als u wordt aangestaard door twee ogen, als hij op zijn rechterzijde wordt gepresenteerd. Dat hoort zo. En, oh ja, pas op voor de graatjes.