Finale Blog; Tongen in Purmerend !!

Ik heb genoten’ meldde een moeilijk lopende, keurige dame mij na afloop van Tongen in Purmerend. Ze zocht haar jas, die dichterbij was dan ze kon vermoeden: hij hing keurig gedrapeerd over haar rechterarm. De blosjes op haar wangen verraadden het glaasje wit waar zij van had genoten tijdens het verorberen van het visje. En daar stond ze nu, in het voorjaarszonnetje, op de stoep van restaurant Spijkerman. ‘Ik heb genoten’ meldde ze iedereen die het maar wilde horen. Lang wachten bleek niet nodig, want een vrijwilliger nam haar bij de arm en bracht haar naar de klaarstaande auto.

Spijkerman, huh? Jazeker. Niet alleen 8 restaurants op de Koemarkt namen deel aan Tongen in Purmerend. Ook Kriti (tijdelijk gevestigd net over de sluis), Grand Café Heel Europa en dus Spijkerman openden hun deuren voor dit festijn. Want een festijn was het, dat kunnen we wel concluderen. De dankbare mevrouw daar op de stoep bleek niet de enige die het naar haar zin had gehad. Ook andere gasten hadden een lekker avondje gehad. Genoten van optredens, lekker gegeten, nieuwe mensen ontmoet en een bosje tulpen na afloop. Om mee naar huis te nemen.

Gaan dit nog een keer organiseren? Misschien wel. Eerst even op adem komen. We blijven ons overigens als Stichting Vrienden voor Purmerend inzetten voor de oudere inwoner van onze stad. Idee is en blijft om mensen met elkaar in contact te brengen. Hoe? Dat hoort u nog wel. Als afsluiter een goed bedoeld advies: ga meer bij elkaar op de koffie. Het is toch gewoon leuk om nieuwe mensen te ontmoeten! Wij hopen dat u dan na afloop ook zult zeggen: ‘Ik heb genoten’.