Blog: Tongen in Purmerend (8)

23 April komt dichterbij: nog maar een paar weken voordat de honderden tongetjes liggen te pruttelen in de pannen. Het wordt vast een mooie avond. Komt u op eigen gelegenheid naar het aangegeven restaurant of via door ons georganiseerd vervoer: wij ontvangen u graag bij de voordeur. Jas over de stoel, ga maar lekker zitten. Wees welkom, geniet van een leuke avond en neem vooral initiatief. Stel je voor aan die onbekende mevrouw of gezellige mijnheer naast je. Dat levert vast een geanimeerd gesprek op. Over de wijk waar je woont, of over hoe Purmerend is veranderd in de loop der tijd. Om maar eens iets te noemen.

Wij zorgen er dus ook voor dat een groot aantal van onze gasten van huis wordt opgehaald. Dat staat duidelijk beschreven op uw ‘Tongen in Purmerend toegangsbewijs’. Stel nou dat u voor het dagelijks voortbewegen een rollator gebruikt, dan is het uiteraard prima als u dat rollende looprekje meeneemt. Mocht u echter best wel even zonder de rollator kunnen, laat hem dan maar thuis. Dat is makkelijker, want niet alle restaurants zijn in staat om een rollatorparkeerplaats in te richten, simpelweg omdat de ruimte daarvoor ontbreekt. U wordt overigens vlakbij het restaurant afgezet en geholpen bij betreden van het etablissement, mocht de stabiliteit u even in de steek laten. Bent u helaas aan een rolstoel gekluisterd en heeft u dat nog niet aan ons doorgegeven, bel mij dan even op, is het advies. Ook als u niet door ons wordt opgehaald en thuisgebracht. Wij kunnen dan controleren of er voldoende maatregelen zijn genomen om u te ontvangen.

En zo gaan we richting het eerste Tongen in Purmerend diner. Een diner voor mensen die het verdienen. Voor mensen die samen Purmerend vormen. Voor u.